Schilderwerk Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is een prachtig historisch gebouw dat de rijke maritieme geschiedenis van Nederland belichaamt. Met zijn imposante gevel en prominente ligging aan het water trekt het museum jaarlijks vele bezoekers. Om ervoor te zorgen dat dit culturele erfgoed in optimale staat blijft en zijn glorie behoudt is regelmatig onderhoud van essentieel belang.

Zowel in 2022 als in 2016 hebben wij het schilderwerk aan de buitengevels van het museum mogen uitvoeren. Samen met de betrokken aannemer en architect hebben we zorgvuldig nagedacht over de planning, de te gebruiken materialen, de gewenste uitstraling en de logistiek. Het retoucheren en ontstoren van de gevels was een van de meest besproken onderdelen. Om de unieke uitstraling te behouden hebben we in 2016 een manier van ontstoren bedacht en deze ook in 2022 weer kunnen toepassen op de plekken die aandacht nodig hadden. Ook hebben we een kleine verduurzamingsslag kunnen combineren met de werkzaamheden door het enkele glas op de zolders te vervangen voor Monuglas.

In 2022 hebben we als toevoeging het wapen op de westgevel in ere mogen herstellen, de letters op de noordgevel opnieuw mogen penselen en het kunstwerk bij de klok op de oostgevel gerestaureerd.

Amsterdam
2022