Casco restauratie Rijksmuseum 2010 en het onderhoud door de jaren heen

Tijdens de grote verbouwing waarbij het Rijksmuseum 10 jaar gesloten is geweest hebben wij het casco restauratieschilderwerk mogen uitvoeren. We zijn begonnen op de daken en de torens, met onder meer het opnieuw met bladgoud vergulden van de windvanen en de vier koppen en zonnen. Deze zijn gedemonteerd en in de werkplaats behandeld. Voor het transport zijn speciale kisten gemaakt waar ze precies in passen om schade te voorkomen.

De crêtes (koperen randversieringen) langs de daken zijn gedemonteerd, gerestaureerd en na het schilderen weer teruggeplaatst. Daarna zijn alle ramen, deuren en kozijnen geschilderd.

De luiken zijn in een rood-witte stijl uitgevoerd. Deels in het werk en deels bij ons in de werkplaats. Een bijzonder onderdeel van de opdracht is het schilderen van de staalconstructies van de daklichten boven het atrium.

Na het hoofdgebouw zijn ook de Teekenschool en de Villa door ons geschilderd.

In 2016 was het tijd voor de eerste onderhoudsschilderbeurt, die wij mochten uitvoeren. Waarbij we wederom samen met Koninklijke Woudenberg het gehele pand van boven tot beneden hebben bijgewerkt.

In de periode tussen 2016 en 2023 zijn we regelmatig op het Rijksmuseum geweest voor kleinere klussen die voortkomen uit het dagelijks onderhoud of projecten in en om het gebouw. Ook het schilderwerk aan de Philipsvleugel en het Bureau hebben we in die periode uitgevoerd.

In 2023 wordt het buitenschilderwerk aan het hoofdgebouw, de Villa en de Teekenschool wederom door ons uitgevoerd.  We zijn enorm trots op deze hattrick en doen wederom ons uiterste best om het Rijksmuseum de eer aan te doen die het gebouw verdient.

Amsterdam
2023