Wie zijn wij?

Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens B.V. is een familiebedrijf dat is opgericht in 1923 en sindsdien altijd is overgedragen van vader op zoon. In 2023 is de eerste dochter in het bedrijf toegetreden waarmee de 5e generatie Hoogstraten zich heeft aangediend.

Het bedrijf is ontstaan op Kasteel de Haar in 1923, waar de vader van de oprichter toen werkte als slotbewaarder en het schilderwerk door zijn zoon Luc Hoogstraten liet uitvoeren. Om dit te kunnen doen nam Luc ontslag bij zijn toenmalige baas, een schildersbedrijf uit Maarssen, en begon hij zelf een bedrijf. Dit was de start van Schildersbedrijf Hoogstraten.

In de eerste jaren van het bestaan kenmerkte Hoogstraten zich door het schilderwerk aan Kasteel de Haar en het onderhoud aan woningen in en rond Haarzuilens en Vleuten. In de jaren 60, toen de zonen van Luc als 2e generatie aan het roer stonden was er sprake van twee vestigingen; één in Haarzuilens onder leiding van Wim Hoogstraten (de grootvader van de huidige eigenaar Wim Hoogstraten) en één in Vleuten onder leiding van diens broer.

De zoon van Wim werd ook schilder en heeft als 3e generatie de vestigingen weer samengevoegd. In zijn jaren kwamen de eerste grote restauratiewerkzaamheden aan de orde. In samenwerking met een grote aannemer werd begonnen aan de restauratie van de vijf Utrechtse binnenstadskerken.

In 1995 hebben Wim en Paul (4e generatie) de leiding overgenomen van hun vader, die wel altijd beschikbaar bleef voor specifieke klussen. Onder leiding van Wim en Paul is het bedrijf gegroeid en zijn er vele prachtige projecten door heel Nederland uitgevoerd waaronder diverse kastelen en musea. In 2012 en 2019 werden twee van deze projecten bekroond met de Nationale Schildersvakprijs.

Het jaar 2023 is begonnen met een wisseling van de wacht, waarbij Paul de bedrijfsvoering heeft neergelegd en Carien (5e generatie) is toegetreden om samen met haar vader het bedrijf te leiden.