Amstel Hotel

Het historische Amstel Hotel heeft in 2017 een grondige (schilder)restauratie ondergaan, waarbij wij de prachtige authentieke kleuren van het gebouw hebben teruggebracht.

Het Amstel Hotel, dat gelegen is aan de oevers van de Amstel, is een van de meest geliefde en herkenbare bezienswaardigheden van de stad. Het werd oorspronkelijk geopend in 1867 en heeft door de jaren heen talloze gasten uit de hele wereld mogen verwelkomen.

In 2017 werd gestart met de grootscheepse restauratie van de buitenschil, die een jaar in beslag nam. Er werd gevraagd om een gedegen en grondige aanpak aangezien er diverse gebreken aan het licht kwamen, zoals houtrot en afbladderende verf. Omdat het gebouw direct aan het water ligt en groot en hoog is, was er een ingenieus steigerwerk omheen gezet om overal goed bij te kunnen.

Er is veel onderzoek gedaan naar de oorspronkelijke kleuren van het pand. Sinds de jaren negentig zijn de diverse geveldelen geschilderd in een crème of groene kleur. Tijdens de restauratie zijn alle onderdelen, waaronder daklijsten, hoekkepers, smeedwerk, architraven, dakkapellen, goot- en gevellijsten, weer in authentieke olijfgroenbrons geschilderd. De kozijnen hebben een lichte zandsteenkleur gekregen en de draairamen en deuren het oorspronkelijke roodbruin.

Het Amstel Hotel straalt weer in al zijn pracht en praal, met levendige kleuren die de grandeur en elegantie van de oorspronkelijke architectuur accentueren.

Amsterdam
2017