Schildersbedrijf Hoogstraten bestaat 100 jaar

Schildersbedrijf Hoogstraten jubileum 100 jaar 2023_1024x606

Op woensdag 12 april bracht Ferdinand Wieman, sectormanager van OnderhoudNL Restauratieschilders een bezoek aan Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens BV. Het familiebedrijf dat is opgericht in 1923, bestaat honderd jaar. Een prachtige mijlpaal om bij stil te staan en de felicitaties persoonlijk over te brengen.

Bron: Onderhoud NL

Vierde en vijfde generatie

Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens BV is een gerenommeerd restauratieschildersbedrijf dat steeds van vader op zoon is overgedragen. Wim Hoogstraten is inmiddels de vierde generatie in het bedrijf. Tot voor kort werkte zijn broer Paul ook in het bedrijf. Zijn dochter Carien Hoogstraten is de vijfde generatie. In de eerste jaren van het bestaan kenmerkte Hoogstraten zich door onderhoud aan woningen in en rond Haarzuilens en Vleuten.

Hoogwaardige restauratieprojecten

In de jaren zestig was Kasteel De Haar een vaste opdrachtgever en kwamen de eerste grote restauratiewerkzaamheden aan de orde. Kasteel De Haar was tevens waar het in 1923 allemaal begon. In samenwerking met een grote aannemer werd begonnen aan de restauratie van de Vijf Utrechtse Binnenstadskerken. Later zijn daar nog meer hoogwaardige projecten bijgekomen. Zo doen ze momenteel projecten als het Rijksmuseum, Slot Zeist en de Domtoren. Tevens is het bedrijf twee keer (2012 & 2019) winnaar geweest van de Nationale SchildersVAKprijs. 

Onderscheidingen

Dat Ferdinand een ‘dorpsgenoot’ én de sectormanager van OnderhoudNL Restauratieschilders is, maakte het voor hem extra leuk om Wim en Carien Hoogstraten persoonlijk een bronzen beeldje en  bos bloemen te kunnen overhandigen. Viert u binnenkort binnen uw bedrijf een jubileum en wilt u uw medewerker verrassen met een origineel cadeau? Denk dan eens aan een bronzen, zilveren of gouden legpenning met draagspeld. Bij elke legpenning en draagspeld wordt een oorkonde gemaakt waarop de naam van de jubilaris, de reden van uitreiking, de naam van het schildersbedrijf en de jubileumdatum vermeld wordt.