Over Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens

Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens B.V. is een familiebedrijf dat is opgericht in 1923 door de overgrootvader van de huidige eigenaren en is steeds van vader op zoon overgedragen.

In de eerste jaren van het bestaan kenmerkte Hoogstraten zich door onderhoud aan woningen in en rond Haarzuilens en Vleuten. In de jaren zestig was er sprake van twee vestigingen, één in Haarzuilens onder leiding van Wim Hoogstraten (de grootvader van de huidige eigenaren) en een vestiging in Vleuten onder leiding van diens broer, Toon Hoogstraten. Het onderhoud van Kasteel De Haar was in die tijd een vaste opdrachtgever.

In die jaren kwamen de eerste grote restauratiewerkzaamheden aan de orde. In samenwerking met een grote aannemer werd begonnen aan de restauratie van de Vijf Utrechtse Binnenstadskerken.

Vanaf 1995 hebben Wim en Paul de leiding over het bedrijf. Hun vader, Luc Hoogstraten, is met pensioen gegaan 2005, maar is nog altijd beschikbaar voor diverse specifieke klussen. Vanuit de thuisbasis in Haarzuilens (bij Utrecht) worden door heel Nederland werken uitgevoerd.

Hoogstraten wint in 2012 de nationale SchildersVAKprijs.